cilek soslu irmik tatlisi
Tarifimiz soyle:
4 su bardagi sut
9 corba kasigi toz seker
9 corba kasigi irmik
1/2 corba kasigi tereyagi, orjinaline 2 yemek kasigi tereyagi vardi
1 paket vanilya
1 tatli kasigi dovulmus damla sakizi
Sos icin:
9-10 adet cilek
2-3 yemek kasigi pudra sekeri
Damla sakizi haric, tum malzameler tencereye aktarilarak, koyulasana dek karistirilarak pisirilir. Koyulastiktan sonra icine dovulmus damla sakizi ilave edilir ve su ile islatilmis borcama bosaltilir, sogumaya birakilir. Dolapta 5-6 saat bekletildikten sonra servis edilir.
Sos icinse, cilekler ve pudra sekeri blendira konarak, cilekler iyice ezilene kadar, blendirda cevrilir. Sizler kendi damak tadiniza gore, pudra sekeri miktaini arttirip azaltabilirsiniz.
Simdiden afiyet olsun..
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]